Bedrijfsvoertuig Autoverzekering

 

Kies eerst of je de verplichte autoverzekering aanvult met een (mini-)omnium. Overweeg dan aanvullende verzekeringen. En check nog even of je in aanmerking komt voor kortingen.

Maak een keuze uit een van onze drie autoverzekeringen.

Start met een goede basis
 
  • Schade aan anderen
  • Gratis bijstand 24/7 én vervangwagen bij een ongeval in België
Wettelijk verplicht
Neem de gulden middenweg
  • Alles van BA
  • Diefstal en glasbreuk
  • Brand, storm- en hagelschade
  • Aanrijding met dieren
Slaap op beide oren
  • Alles van BA en Mini Omnium
  • Schade aan je wagen, zelfs in fout
  • Mobiliteitsvergoeding bij autodiefstal (€ 35/dag)
  • Vandalisme
Voertuigen
Verschillende verzekeringsoplossingen:
BA, (mini-) Omnium, Rechtsbijstand
Dekking mogelijk voor vervoerde goederen en materiaal
Korting op basis van het aantal afgelegde kilometers en voor groene wagens 
Voertuigen privaat en professionele
  • Ben je ouder dan 30 en rijd je al vijf jaar schadevrij? Dan krijg je meteen ons beste tarief!
  • Gratis bijstand 24/7 na ongeval en vervangwagen.
Voor zowel privaat gebruik als professioneel
Lichte vrachtwagens
  • Verschillende omniumformules naargelang van uw budget
  • Dekking voor transport van goederen en professioneel materiaal
  • Rechtsbijstand tot 40.000 euro
Aanhangwagens
  • Aanhangwagens tot 800 kg zijn kosteloos meeverzekerd in de BA-polis van het trekkende voertuig.

Sluit je bij Allianz een BA-verzekering af voor een voertuig, dit is de wettelijk verplichte verzekering, dan is een aanhangwagen automatisch verzekerd tot een gewicht van 

800 kg. Je moet Allianz dan elfs niet laten weten dat je een aanhangwagen hebt.

Toepassingsgebied
Is de aanhangwagen zwaarder, dan is het wel nodig om Allianz te verwittigen. Meestal wordt er dan ook een bijpremie aangerekend.

Opgelet, dit geldt enkel als je bij Allianz een BA-verzekering onderschrijft. Bij andere verzekeringsmaatschappijen gelden mogelijk andere voorwaarden. Lees dus zeker de algemene en bijzondere voorwaarden van je polis na of vraag meer info aan je makelaar.

Goed om weten
Aanhangwagens tot 800 kg zijn bij Allianz automatisch verzekerd in de BA-verzekering van het trekkende voertuig.

Aanhangwagen verzekeren
Zakelijke bestuurdersverzekering

Ben je gewond maar in fout?

Met een bestuurdersverzekering zijn je eigen verwondingen ook verzekerd.

 

Bestuurdersverzekering
Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Heb je schade geleden of veroorzaakt? Of een zware overtreding begaan? 

Met onze rechtsbijstand- verzekering voor je wagen zijn de gerechtskosten gedekt én mag je op ons advies rekenen.

 

Rechtsbijstand auto
Zakelijke-car-plan-assistance

Met Car Plan Assisatance+ ben je altijd geholpen.

Bij een platte band, pech of een ongeval binnen Europa geniet je van pechverhelping, een vervangwagen of overnachting tijdens de herstellingen
en repatriering.
 

Car Plan Assistance+
Een bonus-malussysteem geldt meestal ook voor individueel verzekerd bedrijfvoertuigen.

Vóór 2004 kende België een wettelijk verplicht bonus-malussysteem. Alle BA-autoverzekeraars moesten dit gebruiken. Je kon als klant dus erg gemakkelijk de premies van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken.

Sinds 1 januari 2004 is dit systeem afgeschaft. Dit betekent evenwel niet dat autoverzekeraars vandaag geen bonus-malussysteem meer gebruiken. Ze beschikken namelijk elk over hun eigen systeem, wat maakt dat premies vergelijken een stuk moeilijker is dan vroeger. Een verzekeringsmakelaar kent de markt en kan je helpen om de juiste autoverzekeraar te kiezen.

De bonus-malussystemen die verzekeraars vandaag gebruiken, gelden doorgaans zowel voor personenwagens als voor bedrijfsvoertuigen die individueel verzekerd worden. Met andere woorden, als je voor een bedrijfsvoertuig een aparte BA-verzekering afgesloten hebt, en je veroorzaakt een ongeval, dan loop je het risico dat je premie het jaar daarop duurder wordt.

Maakt een bedrijfsvoertuig echter deel uit van een grote vloot, denk aan 30 voertuigen of meer, dan is er geen sprake van een bonus-malussysteem. Je betaalt dan een premie voor de volledige vloot. Jaarlijks wordt ook een schadestatistiek opgemaakt van de vloot en kan de premie eventueel aan de hand daarvan bijgesteld worden.

Verzekeraars hebben vaak hun eigen bonus-malussysteem. Dat wordt ook gebruikt voor bedrijfsvoertuigen die individueel verzekerd worden, niet voor vloten.

Soms hogere premie bij gebruik voor beroepsdoeleinden

Wanneer je als ondernemer een traditionele personenwagen gebruikt voor je zelfstandige activiteit, dan zijn de waarborgen van je BA-verzekering, de wettelijk verplichte verzekering dus, dezelfde als bij een verzekering voor particulieren. Wel bestaat de kans dat je een iets hogere premie moet betalen, omdat je je wagen ook voor beroepsdoeleinden (niet enkel woon-werkverkeer) gebruikt. Hoeveel die meerkost bedraagt, hangt af van het commerciële beleid van elke verzekeringsmaatschappij.
 

(Lichte) vrachtwagens

Ook de voorwaarden van de BA-verzekeringen voor lichte vrachtwagens en vrachtwagens zijn zo goed als identiek aan deze van een BA-polis voor personenwagens. Wel wordt de premie op een andere manier berekend. Omdat er op dit vlak nogal wat verschillen bestaan tussen de verzekeraars in ons land, verwijzen we je graag door naar een makelaar voor meer informatie. Die zal voor jou de verschillen tussen de verzekeraars onderzoeken en je een voorstel doen dat bij je vraag past.

Vloten

Heb je meerdere auto’s voor je beroepsactiviteit, bijvoorbeeld zowel personenwagens als (lichte) vrachtwagens, dan kunnen die samen als ‘vloot’ verzekerd worden bij één en dezelfde verzekeraar. Dit kan je in bepaalde gevallen een premiekorting opleveren. Elke verzekeraar voert op dit vlak zijn eigen commercieel beleid. Vaak wordt rekening gehouden met het schadeverleden.

Aanhangwagen

Gebruik je soms een aanhangwagen? Weet dan dat een aanhangwagen soms automatisch meeverzekerd is en soms niet. Je leest er hier meer over.

Gebruik je je auto ook voor je beroep, dan betaal je doorgaans een hogere premie.

Meerdere voertuigen als vloot verzekeren kan voordeliger zijn

Ben je ondernemer en beschik je over meerdere voertuigen in het kader van je beroepsactiviteit, dan kan je die mogelijk allemaal samen als ‘vloot’ laten verzekeren. Bij Allianz woordt een wagenpark van vijf voertuigen als een vloot beschouwd. Ook de auto die je zelf privé gebruikt, kan daarbij horen.

Dit kan je een aantal voordelen opleveren, zoals :

  • een lagere premie,
  • een ruimere dekking (bv. voor professioneel materiaal dat vervoerd wordt) of soms ook extra services inzake schaderegeling (bv. vervangingsvoertuig)
  • de mogelijkheid om geen bestuurder aan te duiden. Dit biedt het voordeel dat de bonus-malus van je personeelsleden niet in het gedrang komt als ze een ongeval in fout hebben met een bedrijfsvoertuig.
  • Een vereenvoudigd beheer: alle voertuigen worden opgenomen in één contract.

Is er een minimumaantal voertuigen nodig om van een vloot te kunnen spreken? Neen, het is de verzekeraar die vrij bepaalt vanaf wanneer een wagenpark als een vloot beschouwd wordt. Je zou dus kunnen stellen dat er vloten van twee voertuigen bestaan, maar ook van 500 …

De premiebepaling voor vloten gebeurt aan de hand van de schadestatistieken van de voorbije jaren voor de betrokken voertuigen. Heb je weinig of geen ongevallen in fout gehad, dan kan je rekenen op een gunstige premie.

Beschik je over meerdere voertuigen voor je beroepsactiviteit, dan kan je die samen verzekeren als vloot.

Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00. 
 
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een makelaar bij jou in de buurt.