Verzekeringen voor in de groothandel

 • Voor specifieke risico's in de groothandel 
 • Jaarlijkse rendementsbonus van 10% van de premie tot €2.500
 •  Uitstekende schade afhandeling

Als groothandel heb je te maken met een grote mate van ketenafhankelijkheid. Je bent kwetsbaar, zowel in de aan- als aflevering van goederen. Jouw medewerkers, het pand waar je goederen opgeslagen worden, je transportmiddelen en je goederen zelf zijn jouw belangrijkste bedrijfsmiddelen. Bescherm deze, ook bij ongeval, tegen schade of verlies. Of dat nu is door beschadiging, door brand, water, inbraak of door andere gevaren. Er zijn allerlei risico’s die de continuïteit van je bedrijf in gevaar kunnen brengen. 

Allianz kent de specifieke risico’s in de groothandel en is samen met jouw makelaar partner in het verzekeren van deze risico’s.

Brand
Verlies van goederen en/of het bedrijfspand kan direct en onverwachts leiden tot bedrijfsstilstand. De koeling kan plotseling uitvallen na een elektrische overspanning waardoor voorraden onbruikbaar worden. Het bedrijfspand kan aangereden worden door een leverancier.
 
 • Vandalisme risico verzekerd op distributietoestellen op de winkellocatie.
 • Koelschade verzekerd waarbij u een ruim dekkingsbedrag voor u op maat kunt kiezen. 
 • Dekking voor aanrijding van het gebouw gewaarborgd in nieuwwaarde. Zelfs als de aanrijdende partij onbekend blijft. 
Aansprakelijkheid
Je loopt aansprakelijkheidsrisico’s als je leveringen bij bedrijven of consumenten thuis doet of tijdelijk studenten en flexi-jobbers inhuurt.
 
 • Schade aan geleende of gebruikte toestellen is standaard inbegrepen voor een periode tot 30 dagen met een waarde mogelijk tot 50.000,--
 • Studenten, flexi-jobbers en tijdelijke werkkrachten worden zonder vermelding meeverzekerd en gewaarborgd tot max. 90 dagen per jaar.
 • Aansprakelijkheid meeverzekerd voor leveringen bij bedrijven of consumenten thuis.
 • Waarborg voor schade aan gebouwen die gedurende een korte periode (max. 30 dagen) worden gebruikt voor de bedrijfsactiviteit. Bijvoorbeeld als standhouder op een beurs of relatie event.
Arbeidsongevallen
Een ongeval van 1 van jouw medewerkers tijdens het werk of op weg van of naar het werk kan vergaande gevolgen hebben voor de medewerker persoonlijk maar ook voor je bedrijf.

 • Naast de standaard wettelijk verplichte dekking ook dekking voor uitbreiding thuiswerk, sport-, culturele of sociale manifestaties, georganiseerd door jou als werkgever. 
 • Dekking voor feitelijk ongehuwde samenwonende partners.
 • Tijdelijke opdrachten in het buitenland. We voorzien in een bijkomende dekking tijdens een tijdelijke beroepsopdracht in het buitenland.  
 • 24 uurs dekking 
  Optie voor de werknemers: ongevallen privéleven.
  Optie voor de werkgever/ zelfstandige: 24 uurs dekking
Elektronica
Elektrische apparaten die plotseling en onvoorzien door een externe oorzaak kapot gaan of die gestolen worden kunnen tot onverwachte kosten leiden zoals vervanging maar ook herstel van software en data.  
 
 • Alle vaste en draagbare informatica toestellen verzekerd zonder lijstje vooraf.
 • Bij vervanging na totaalschade altijd een nieuw gelijkwaardig toestel ongeacht de leeftijd.
 • Dekking uit te breiden met beroepsspecifieke toestellen met lijstje 
Bestelwagens

Je bent vertrouwd met de reguliere verzekeringen voor je bestelwagen. Daarenboven kunnen goederen gestolen worden uit de bestelwagens van je bedrijf waardoor je nieuwe goederen nodig hebt om te kunnen leveren. Denk ook eens aan de risico’s tijdens het goederentransport.

 • Nieuwe verlaagde tarieven speciaal voor de bestelwagens in de groothandel.
 • Mogelijkheid om de dekking tot €5.000,- uit te breiden voor getransporteerde goederen met inbegrip van een 24 uurs diefstal dekking uit de afgesloten bestelwagen.
Check brandveiligheid van elektrische apparaten

Brand ontstaat vaak door tekortkomingen in de elektrische installaties. Laat deze dus periodiek keuren, dat is ook wettelijk verplicht. Maar brand kan ook ontstaan door ‘kleine’ verouderde of kwalitatief slechte elektronica her en der verspreid in het pand. Denk aan doorgeluste kabels of toestellen met onveilige stekkerdozen of kroonsteentjes. Wees dus alert.

 

Zet een kwaliteitslabel op

En maak er ook actief gebruik van. (En niet alleen voor het behalen van een certificaat.) Zo kan je kort op de bal spelen bij problemen en vermijd je escalatie.

Arbeidsongevallen

Doe onze WorkSafe Preventiecheck en ontdek in minder dan 10 minuten hoe je het risico op arbeidsongevallen kan verlagen.

Elektronica

1. Hou je inventaris van toestellen up-to-date.
Noteer hierin serienummers, merk en type van al je toestellen. Bij een schadegeval kan je zo makkelijk een claim indienen.

2. Voorkom diefstal uit je wagen.
Neem waardevolle toestellen altijd mee. Is dit niet mogelijk, leg je toestellen dan uit het zicht, bij voorkeur in een afgesloten kofferruimte. Schakel ook de bluetooth- en wifi- functie uit. Zo voorkom je dat potentiële dieven het signaal opvangen.

3. Hou de technische ruimte met bv. servers of kopieerapparaten op orde en koel.
Zorg voor een gecontroleerde toegang (zo voorkom je vandalisme of diefstal) en een kwalitatieve, continue elektrische stroomvoorziening. Zo voorkom je brand of schade door stroomuitval of -pieken.