Allianz for a Better World

een van de eerste tak 23-levensverzekeringsproducten op de Belgische markt die duurzame beleggingen tot doel hebben

Een maatschappelijke rol opnemen is voor Allianz, wereldwijd nummer 1-verzekeraar, van groot belang.  We zijn dan ook heel trots dat we samen met onze fondsbeheerder Allianz Global Investors, een zusterbedrijf van Allianz Benelux, als eerste verzekeraar in België een tak 23-levensverzekeringproduct op de markt hebben gebracht waarvan alle fondsen duurzame beleggingen hebben en geclassificeerd zijn als artikel 9 volgens de Verordening betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid (SFDR, the Sustainable Finance Disclosure Regulation).

Allianz for a Better World wil een reële positieve impact op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties hebben. Deze tak 23-verzekering speelt in op de wereldwijde uitdagingen waar we allemaal mee te maken hebben, onder andere op het gebied van armoede, ongelijkheid, klimaatverandering, milieudegradatie, welvaart, vrede en rechtvaardigheid.

De fondsen die onder Allianz for a Better World worden aangeboden, bestaan in 3 verschillende risicoprofielen zodat zowel de conservatieve, de gematigde als de groeigerichte beleggers er hun gading in kunnen vinden.

“We hebben dit product ontwikkeld omdat we merken dat er verschuivingen zijn in wat beleggers voor ogen hebben als ze duurzaam wensen te investeren. De aandacht voor duurzaamheid vanuit de maatschappij neemt toe en beleggers willen zelf accenten leggen in hun portefeuille, in lijn met de eigen visie en waarden. Dan is het zoeken naar een aanbod dat hierbij past en Allianz for a Better World biedt hierop een antwoord”, aldus Birgit Hannes, Commercieel Directeur.

Meer gedetailleerde info is te vinden op www.mybetterworld.be of bij uw verzekeringsmakelaar.