Phishing

“Wees waakzaam – Allianz Benelux is momenteel het slachtoffer van frauduleuze handelingen in de vorm van e-mails en telefoontjes waarbij de naam van het bedrijf en de namen van medewerkers misbruikt worden, gebaseerd op valse commerciële documenten”

"We hebben meldingen ontvangen van consumenten die het slachtoffer zijn geworden van fraude of een poging tot fraude onder de naam ‘Allianz’. Bepaalde personen met slechte bedoelingen, oplichters, doen zich voor als diensten van financiële ondernemingen (banken en verzekeringen) of van diensten van Allianz.

Aan de hand van e-mails met valse informatie, leugenachtige beloftes van valse winsten of voordelen, vervalste documenten en URL’s die naar hacksites verwijzen, proberen deze oplichters uw persoonsgegevens te bemachtigen om u geld af te persen. Soms verwijzen ze naar onderhoudswerken of een update van de systemen die hen verplichten om uw persoonsgegevens te controleren en aan u te vragen of naar een valse vereffening van een verzekering.

Wees waakzaam en reageer nooit op dergelijke verzoeken (bv. door te klikken op hyperlinks).

Allianz neemt alle informatie over verdachte of frauduleuze activiteiten zeer ernstig.

Als u denkt het slachtoffer te zijn geweest van deze handelingen of vaststelt dat de naam Allianz of het logo van Allianz misbruikt wordt, neem dan contact op met uw makelaar of onze diensten die u zullen informeren over onze werkwijze en breng Allianz Benelux op de hoogte door een bericht te sturen naar: dummy [email protected].

Indien de fraude wordt bevestigd, dien dan zo snel mogelijk klacht in bij de politie.

We raden u ook aan om, zelfs als er geen schade is, contact op te nemen met de overheidswebsite die deze gevallen in kaart brengt.
Contactpunt FOD Economie: dummy https://meldpunt.belgie.be/meldpunt/welkom  .
dummy https://www.safeonweb.be/nl/actueel geeft actuele bedreigingen weer”