Suzanne Akten volgt Roland Kern op als Chief Operating Officer Allianz Benelux

Op 1 december 2022 treedt Suzanne Akten toe tot de Board of Management van Allianz Benelux als Chief Operating Officer. Zij volgt Roland Kern op, die een nieuwe functie gaat vervullen binnen Allianz Group. 
In haar nieuwe rol wordt Suzanne Akten verantwoordelijk voor: Operations, IT, OM, Facility en Protection & Resilience. Suzanne, die de Britse nationaliteit heeft, komt over van ING, waar ze in 2017 startte na een carrière bij Achmea. Bij Achmea was zij meer dan 7 jaar betrokken bij de  internationale verzekeringen. Ze vertrekt bij ING als CEO of Global Digital Bancassurance. In die functie heeft ze een wereldwijd business- en digitaal platform voor cross-border-bankverzekeringen opgezet. Suzanne heeft meer dan 20 jaar ervaring in consultancy en de financiële dienstverlening, waarvan een groot deel in Nederland met een Benelux-opdracht. Ze heeft uitgebreide expertise in service-excellence en business-transformatie.
  • Roland Kern is sinds 2019 werkzaam bij Allianz Benelux. Hij heeft een sterk en efficiënt Operations-team opgebouwd, waarbij de processen zijn vereenvoudigd en verbeterd met meer stabiliteit, efficiëntie en veiligheid in IT. Hij heeft ook een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van de nieuwe Allianz Towers in zowel Brussel als Rotterdam, en bij de aanpak van de gevolgen van de Covid-19-pandemie voor Allianz Benelux. 
  • Suzanne Akten: "Ik verheug me er erg op om bij Allianz aan de slag te gaan en nauw samen te werken met het managementteam van de Benelux om het bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Het is een spannende uitdaging en ik ben blij met de kans om verder te bouwen op wat Roland al met succes tot stand heeft gebracht. Ik kijk er ook naar uit om met mijn gezin naar Brussel te verhuizen en dicht bij het team en de lokale markten te zijn."
  • Joos Louwerier, Regional CEO Allianz Benelux: “Ik wil Roland hartelijk bedanken voor zijn bijdrage aan het succes van Allianz Benelux. En ik heet Suzanne van harte welkom aan boord. Met haar ervaring bij Achmea en ING is Suzanne de juiste persoon om onze Operations en Customer Services verder vorm te geven. Ik ben ervan overtuigd dat zij een belangrijke bijdrage zal leveren aan onze groeiambitie in de Benelux-markten. Samen met Suzanne zal ons team zich blijven inzetten voor onze partners en klanten door te focussen op oplossingen, impact en geweldige ervaringen.”

De wijziging in de Board of Management is in afwachting van de standaardcontroles en goedkeuringen door de relevante toezichthoudende instanties en de toekenning van een visum aan Suzanne.