Verzekeringen voor in de kleinhandel

 • Voor specifieke risico's in de kleinhandel
 • Jaarlijkse rendementsbonus van 10% van de premie tot €2.500
 •  Uitstekende schade afhandeling

Als ondernemer in de detailhandel ben je elke dag in de weer om jouw klanten een optimale (web)winkelbeleving te bieden. Je pand, winkelinrichting, website en goederenassortiment zijn daarbij belangrijke bedrijfsmiddelen om goed te beschermen tegen schade of verlies. Of dat nu wordt veroorzaakt door brand, inbraak, lekkage of andere gevaren. Denk daarbij ook aan het risico dat je loopt als je zaak door schade tijdelijk niet open kan en je jouw goederen niet kan verkopen. Dan loop je (bruto)winst mis, terwijl je vaste lasten doorgaan. Andere aandachtspunten zijn bijvoorbeeld je bedrijfsaansprakelijkheid voor je personeel en je klanten en de toenemende cyberrisico’s. En bezorg je bestellingen thuis? Of heb je meerdere winkelvestigingen? Denk dan ook aan de risico’s tijdens het vervoeren en afleveren. 

Allianz kent de specifieke risico’s in de detailhandel en is samen met jouw makelaar partner in het verzekeren van deze risico’s. 

Brand
Verlies van goederen en zelfs het bedrijfspand kan direct en onverwachts leiden tot bedrijfsstilstand. De koeling kan plotseling uitvallen na een elektrische overspanning waardoor voorraden onbruikbaar worden. Vandalisme op distributietoestellen kan deze toestellen onbruikbaar maken. Het bedrijfspand kan aangereden worden door een leverancier.

 

 • Vandalisme risico verzekerd op distributietoestellen op de winkellocatie.
 • Koelschade verzekerd waarbij je een ruim dekkingsbedrag voor je op maat kunt kiezen. 
 • Dekking voor aanrijding van het gebouw gewaarborgd in nieuwwaarde. Zelfs als de aanrijdende partij onbekend blijft. 
Aansprakelijkheid
Je brengt zelf producten in omloop. Je wordt dan aanzien als producent en bent aansprakelijk voor gevolgschade die vanuit deze producten kan ontstaan. Maar je loopt bijvoorbeeld ook aansprakelijkheidsrisico’s als u leveringen bij bedrijven of consumenten thuis doet of tijdelijk studenten en flexi-jobbers inhuurt.
 
 • Schade aan geleende of gebruikte toestellen is standaard inbegrepen voor een periode tot 30 dagen met een waarde mogelijk tot 50.000,--
 • Studenten, flexi-jobbers en tijdelijke werkkrachten worden zonder vermelding meeverzekerd en gewaarborgd tot max. 90 dagen per jaar.
 • Aansprakelijkheid meeverzekerd voor leveringen bij bedrijven of consumenten thuis.
 • Waarborg voor schade aan gebouwen die gedurende een korte periode (max. 30 dagen) worden gebruikt voor de bedrijfsactiviteit. Bijvoorbeeld als standhouder op een beurs of relatie event.
Arbeidsongevallen
Een ongeval van 1 van je medewerkers tijdens het werk of op weg van of naar het werk kan vergaande gevolgen hebben voor de medewerker persoonlijk maar ook voor jouw bedrijf.

 

 • Naast de standaard wettelijk verplichte dekking ook dekking voor uitbreiding thuiswerk, sport-, culturele of sociale manifestaties, georganiseerd door jou als werkgever. 
 • Telewerk (of thuiswerk). We voorzien in een bijkomende dekking voor personen die telewerken.  
 • Evenementen. We voorzien in een bijkomende dekking van een ongeval tijdens of op weg van en naar een sportief, sociaal of cultureel evenement georganiseerd door de werkgever.   
 • Tijdelijke opdrachten in het buitenland. We voorzien in een bijkomende dekking tijdens een tijdelijke beroepsopdracht in het buitenland.  
 • 24 uurs dekking 
  Optie voor de werknemers: ongevallen privéleven
  Optie voor de werkgever/ zelfstandige: 24 uurs dekking
Elektronica
Elektrische apparaten die plotseling en onvoorzien door een externe oorzaak kapot gaan of die gestolen worden kunnen tot onverwachte kosten leiden zoals vervanging maar ook herstel van software en data.

 

 • Alle vaste en draagbare informatica toestellen verzekerd zonder lijstje vooraf.
 • Bij vervanging na totaalschade altijd een nieuw gelijkwaardig toestel ongeacht de leeftijd.
 • Dekking uit te breiden met beroepsspecifieke toestellen met lijstje. 
Bestelwagens

Je bent vertrouwd met de reguliere verzekeringen voor je bestelwagen. Daarenboven kunnen goederen gestolen worden uit de bestelwagens van je bedrijf waardoor je nieuwe goederen nodig hebt om te kunnen leveren. Denk ook eens aan de risico’s tijdens het goederentransport.

 • Nieuwe verlaagde tarieven speciaal voor de bestelwagens in de groothandel.
 • Mogelijkheid om de dekking tot €5.000,- uit te breiden voor getransporteerde goederen met inbegrip van een 24 uurs diefstal dekking uit de afgesloten bestelwagen.
Gebruik beveiligingscamera’s

Inbraak of diefstal is een van de meest voorkomende risico’s voor ondernemers in de kleinhandel. Deze risico’s kunnen aanmerkelijk verminderd worden door de aanwezigheid van beveiligingscamera’s. Schaf daarom één of meer  aan. Deze kostten niet veel maar zijn effectief. Ze schrikken dieven en inbrekers af en zorgen zo voor minder inbraak en diefstal. Ook heb je met camerabeelden goede bewijskracht in handen, mocht het toch misgaan.

Houd je elektriciteitsinstallatie veilig

Brand ontstaat vaak door tekortkomingen in je elektriciteitsinstallatie. Ons advies is dan ook om de elektrische installaties in je winkel periodiek te laten keuren (dit is vaak ook wettelijk verplicht). Maar brand kan ook ontstaan door ‘kleine’ verouderde of kwalitatief slechte elektricteitskabels hier en daar verspreid in het pand. Denk aan doorgeluste kabels met onveilige stekkerdozen of kroonsteentjes of een elektrisch kacheltje onder de toonbank. Wees dus alert.

Ongevallen voorkomen

Wist je dat je aansprakelijk kan worden gesteld als klanten in jouw winkel vallen of uitglijden en daar letsel aan overhouden? Zorg daarom altijd voor schone, droge vloeren. Dweil de vloer niet tijdens openingstijden. En zorg ervoor dat er geen dozen of elektriciteitskabels in de looppaden staan. Met veilige klantruimtes voorkom je schadeclaims. 

Arbeidsongevallen

Doe onze WorkSafe Preventiecheck en ontdek in minder dan 10 minuten hoe je het risico op arbeidsongevallen kan verlagen.

Elektronica

1. Hou je inventaris van toestellen up-to-date.
Noteer hierin serienummers, merk en type van al je toestellen. Bij een schadegeval kan je zo makkelijk een claim indienen.

2. Voorkom diefstal uit je wagen.
Neem waardevolle toestellen altijd mee. Is dit niet mogelijk, leg je toestellen dan uit het zicht, bij voorkeur in een afgesloten kofferruimte. Schakel ook de bluetooth- en wifi- functie uit. Zo voorkom je dat potentiële dieven het signaal opvangen.

3. Hou de technische ruimte met bv. servers of kopieerapparaten op orde en koel.
Zorg voor een gecontroleerde toegang (zo voorkom je vandalisme of diefstal) en een kwalitatieve, continue elektrische stroomvoorziening. Zo voorkom je brand of schade door stroomuitval of -pieken.

Bestellingen veilig zelf leveren

Bezorg je bestellingen regelmatig zelf met jouw eigen bestelwagen? Of verplaats je voorraden met een bestelwagen van de ene vestiging naar de andere? Diefstal uit de bestelwagen komt veel voor, bijvoorbeeld als de bestuurder even weg is om de bestelling aan de deur of in een pand af te geven. Preventietip: geef bestuurders duidelijke instructies mee om de bestelwagen altijd af te sluiten en blindeer de autoramen.