Allianz lanceert nieuwe Belgische hypotecaire leningen, de Allianz MeHomeLoans, gefinancierd door MeDirect

Allianz, een van 's werelds grootste aanbieders van verzekeringen en financiële diensten, is gestart met de verdeling van nieuwe hypothecaire leningen in België. Volgens de partnerschapsovereenkomst met Allianz worden deze leningen gefinancierd door de 'challenger bank' MeDirect. Het nieuwe aanbod van Allianz MeHomeLoans kwam in het eerste kwartaal van 2022 op de Belgische markt voor hypothecaire leningen via het onafhankelijke makelaarsnetwerk van Allianz. 

Dit innovatieve product krijgt een flexibele opzet met een transparante prijszetting, die zich snel aanpast aan de eisen van de markt en biedt nieuwe kansen voor wie een huis wil kopen.

Voor MeDirect maakt deze unieke samenwerking deel uit van de strategie van de bank om haar leningenportefeuille te diversifiëren met hypothecaire leningen door gebruik te maken van het merk MeHomeLoans. Het maakt deel uit van een reeks transformationele initiatieven om de activabasis van de bank uit te breiden buiten haar historische kernfocus op internationale zakelijke kredietverlening. De bank is sinds 2019 ook actief op de Nederlandse markt voor woningkredieten, waar een portefeuille van 1,7 miljard euro aan woninghypotheekleningen is opgebouwd.

Tim Rooney, CEO van MeDirect, de bank achter MeHomeLoans, legt uit: “We zijn verheugd om met Allianz samen te werken en onze innovatieve producten onder te brengen in het brede netwerk van de hypotheek- en verzekeringsmakelaars van Allianz.”

Kathleen Van den Eynde, CEO van Allianz Belgium: “Onze Allianz MeHomeLoans bieden het netwerk van onze onafhankelijke kredietmakelaars nieuwe mogelijkheden om de beste oplossing te bieden voor de behoeften van klanten. Met dit unieke voorstel willen we onze positie als kredietgever op de Belgische hypotheekmarkt versterken. De moderne technologie en schaalbaarheid van ons gezamenlijk voorstel met Allianz MeHomeLoans is volledig afgestemd op onze strategie om ons makelaarskanaal te ondersteunen bij het digitaal bedienen van de klanten.”