Allianz en Monument Re ronden de verkoop af van een deel van de closed-book-portefeuille Leven van Allianz in België

·         De verkoop aan Monument Assurance Belgium NV (MAB) betreft ongeveer 90.000 polissen die deel uitmaken van zijn closed-book-portefeuille met klassieke levensverzekeringen voor particulieren, samen met de daarvoor opgebouwde activa, inclusief hypotheken.

·         Allianz blijft de portefeuille beheren tot 2022 om een naadloze overdracht te verzekeren voor zijn klanten en makelaarspartners.

·         Allianz blijft inzetten op de Belgische markt, met een focus op open books in Leven, Gezondheid, Groepsverzekeringen en Niet-Leven, met innovatieve en moderne productlijnen zoals Tak 23.

De transactie werd goedgekeurd door de Belgische toezichthouder met ingang van 1 april 2021 en volgt op de aankondiging van augustus 2020: Allianz Benelux en Monument Re kondigen closed-book-portefeuilletransactie aan.

Met de afronding van de transactie zal zowel Allianz Benelux als MAB zich nu richten op een naadloze overdracht voor de betrokken klanten en makelaarspartners. Daarom blijft Allianz de portefeuille in 2021 beheren, tot begin 2022.

De verkoop ondersteunt de strategie van Allianz in België om de verzekeringsportefeuille actief te beheren in de richting van moderne levensverzekeringsproducten met een aantrekkelijke waardepropositie voor de klanten van Allianz. Het marktaandeel van Allianz in België blijft onveranderd rond 6 procent.

Kathleen Van den Eynde, CEO van Allianz in België: “We zijn blij met het afronden van deze transactie. Het is een belangrijke stap binnen onze Leven-strategie om over te stappen naar moderne kapitaalarme verzekeringsproducten, voornamelijk Tak 23. De transactie bevestigt onze verwachtingen van aanhoudende groei, waarbij we onze klanten en makelaars innovatieve producten en oplossingen aanbieden in Leven, Gezondheid, Groepsverzekeringen en ook in Niet-Leven.”

Koen Depaemelaere, CEO van Monument Assurance Belgium: “We zijn verheugd de afronding van deze transactie te mogen aankondigen. We kijken ernaar uit om de polishouders bij Monument te verwelkomen en willen hen ervan verzekeren dat we ons zullen inzetten om dezelfde hoogwaardige service en zekerheid te bieden die ze bij Allianz gewend waren. Na eerdere overnames van vier andere Belgische portefeuilles helpt deze transactie met Allianz ons om onze schaalgrootte aanzienlijk uit te breiden en om de positie van Monument Assurance als toonaangevende consolidator op de Belgische markt te bevestigen.”