Begin 2021 is Allianz een fiere partner geworden van de Belgische atletiek. Het steunt daar zo niet alleen de nationale en federale federaties en de Allianz Memorial Van Damme, maar ook een aantal fantastische atleten. Allianz wilt niet enkel supporteren tijdens hun carrière maar samen met hen de uitdagingen van morgen aangaan.

En dat doen we onder het motto “ behind you for what’s ahead”. We nemen een kijkje achter de schermen van deze straffe atleten en vroegen hen wie achter hen staat voor wat komt, wie hen de nodige motivatie geeft en wat het vonkje was dat hen aanvuurde om volop voor die carrière in de sport te kiezen.

Peter Genyn

We blikken met Peter Genyn terug in dit interview op de sleutelmomenten in zijn leven die van hem een paralympisch kampioen maakte op de 100 en de 400 meter spurt. Samen met hem gaan we naar zijn ouderlijk huis en praten we onder andere over zijn vader. Die zag nooit problemen maar steeds oplossingen, ook toen Peter een handicap kreeg. Hij was het die hem enorm veel vertrouwen gaf om erg hard te werken en zo de ongelofelijk straffe atleet te worden die hij vandaag is. 

Kim Gevaert

    Allianz steunt een hele groep Belgische topatleten. 1 daarvan is de beloftevolle Rani Rosius.

Zij legt zich toe op de 100 & 200 meter sprint. Zij kreeg in de haar voorbereiding op het Allianz Belgisch kampioenschap bezoek van die andere Allianz Ambassadeur, Kim Gevaert. Kijk even mee.