Voor ons partnership werken we ook samen met ambassadeurs: zowel echte atletieklegendes, als rising stars. Het zijn stuk voor stuk atletiekvedetten die het al ver geschopt hebben of dat in de toekomst ongetwijfeld zullen doen.
Kim Gevaert is een ex-sprintkampioene en de beste vrouwelijke Belgische sprinter in aller tijden. Haar beste nummers waren de 60 m indoor en de 100 en 200 m. Ze maakte deel uit van het 4x100 m aflossingsteam Borlée-Mariën-Ouédraogo-Gevaert, dat op de Olympische Spelen van Peking in 2008 goud haalde. Naast Olympisch kampioene werd Kim tijdens haar succesvolle carrière ook Europees kampioen op de 60 m indoor, 100 en 200 m. Ook op wereldkampioenschappen deed ze steevast mee voor de overwinning. Na de Spelen van 2008 hing ze haar spikes aan de haak. Al jaar en dag zet ze zich in voor het goede doel en is ze ambassadrice van SOS Kinderdorpen dat ook door Allianz wordt ondersteund.
achter-de-watersport
Peter is een succesvol paralympiër in maar liefst twee compleet verschillende disciplines. Voordat hij zijn pijlen richtte op de atletiek, was hij een fervent rolstoel-rugbyspeler. Zo fervent dat hij zelfs mocht deelnemen aan Europese en Wereldkampioenschappen en de Paralympische Spelen van 2004 en 2012, respectievelijk in Athene en Parijs. Een gebroken been betekende echter het einde van zijn rugbycarrière. Hij zocht een nieuwe specialisatie en vond die in het rolstoelsprinten. Daar bleek hij nog beter in te zijn en zo bracht hij in 2016 niet één, maar twee gouden medailles van de Spelen in Rio mee naar huis, voor de 100 m en de 400 m sprint. Een jaar later bevestigde hij zijn Olympische titels op het Wereldkampioenschap in Londen. Momenteel traint hij voor de komende Spelen in Tokio.
Amper twintig is ze, maar de Limburgse is met een tijd van 11”39 nu al de tweede snelste Belgische sprintster op de 100 m aller tijden, na die andere topper Kim Gevaert. Die tijd leverde haar in augustus 2020 de titel van Belgisch kampioen op. Rani is een veelbelovende atlete die we zeker in het oog moeten houden.
team-nl-zeilen
achter-de-watersport
De Belgian Cheetahs zijn de vrouwelijke 4x400 m aflossingsploeg. Ook al zijn ze pas in 2018 begonnen, datzelfde jaar nog behaalden ze de vierde plaats op het Europees Kampioenschap. Ondertussen hebben ze ook een vijfde plaats op het Wereldkampioenschap van 2019 op zak en zijn ze geselecteerd voor de uitgestelde Olympische Spelen van 2020 in Tokio.