Allianz Market Flash

mrt. 15, 2021

AE FvS Multiple Opportunities II

lees meer

feb. 10, 2021

Het rendement van een obligatie kan worden opgesplitst in twee componenten: 1. een "risicovrije" intrestvoet 2. credit spread / non-credit spread, d.w.z. een renteverschil voor kredieten en voor andere elementen.
lees meer

jan. 11, 2021

AE R-co Valor

Het R-co Valor-fonds, beheerd door Rotschild, belegt vooral in aandelen en profiteert van een "carte blanche" -beheer. Dit houdt in dat ze geen beperking van de benchmark of geografische zone hebben.
lees meer

dec. 14, 2020

De duratie

Het doel van deze Market Flash is om een van de belangrijkste bijdragen aan de performance van de obligatiefondsen, namelijk de duratie of ook wel de looptijd, uit te leggen.
lees meer

nov. 10, 2020

Allianz DNCA Eurose

De performance van dit fonds is, sinds de introductie in ons gamma op 21 januari 2019, helaas teleurstellend. Het fonds is verondersteld een defensief fonds te zijn maar de totale prestatie bedraagt -5,1% op 27/10/2020 en -10,5% over het jaar 2020. Bovendien is de risicoklasse gestegen van 2 naar 3 als gevolg van de hoge volatiliteit tijdens de crisis.
lees meer

okt. 09, 2020

In deze Market Flash gaan we dieper in op het Nordea 1 - Global Climate and Environment Fund, een fonds dat de ESG-criteria (Environmental, Social & Governance - Milieu, maatschappij en goed beheer) hoog in het vaandel draagt bij het selecteren van de effecten in de portefeuille.
lees meer

sep. 10, 2020

Macro-economische indicatoren worden over het algemeen gekenmerkt als “leading” (1), “coincident” (2) of “lagging” (3).
lees meer

aug. 10, 2020

Het doel van deze maandelijkse Market Flash is om afwisselend over de markt te praten, zoals in juli het geval was met de publicatie over "winst: hoop en realiteit", en over een fonds uit ons beleggingsgamma.
lees meer

jul. 13, 2020

De bedrijfsresultaten zijn de levensader van deze crisis, de brandstof die naast de rentetarieven achter de stijging van de aandelenkoersen zou moeten zitten. De eenvoudigste manier om een aandeel te waarderen is de winst te delen door de rente.
lees meer

31 resultaten gevonden

In deze zeer bijzondere tijden, die zowel jouw professionele activiteiten als de onze bemoeilijken, vinden we het nodig je te informeren over verschillende onderwerpen die je wellicht interesseren. Tevens willen we ook een bevoorrecht contact met je onderhouden.

Deze communicatie zal snel gebeuren, zonder altijd de tijd te hebben om elk detail te controleren. Het belangrijkste is om realtime te informeren, zonder al te veel vertraging van de beschikbare informatie.

We vragen dan ook je begrip als de informatie hier en daar wat nauwkeuriger of gedetailleerder had gekund.